Marcați
Bani pentru reabilitarea drumurilor
16.09.2020, 16:52
Proiectele de reabilitare a drumurilor, finanțate de Banca Europeană de Investiții, vor fi implementate până în 2024. Comisia parlamentară Politică Externă și Integrare Europeană a aprobat astăzi avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament la contractul de finanțare semnat anterior. Acesta prevede extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare până în 30 iunie 2021.

Banca Europeană de Investiții îi va oferi țării noastre sumele care nu au fost alocate până acum din creditul acordat pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale. Resursele financiare sunt destinate finanțării lucrărilor, servicii de consultanță și de supervizare tehnică a acestora.

Până acum, în cadrul proiectului au fost reparate drumurile Rezina-Orhei-Călărași și Chișinău-Hâncești-Cimișlia-Basarabeasca. În proces de implementare sunt contractele de reabilitare a drumului Bălți-Fălești-Sculeni, a traseului R6 M1 Ialoveni, de construcție a drumului Porumbrei-Cimișlia și a centurii Comrat. Contractul în valoare de 150 de milioane de euro a fost semnat cu BEI în 25 iunie 2013.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).