Marcați
29,4 milioane de contaminări
15.09.2020, 14:50
Un oraș din China a fost izolat, iar autoritățile au inițiat o campanie de testare a localnicilor, după ce au fost depistate trei cazuri de COVID-19. Potrivit agenției AFP, care citează administrația orașului Ruili, cei trei pacienți ar fi trecut ilegal frontiera Chinei din Myanmar.

După ce medicii au identificat cele trei cazuri de contaminare, autoritățile orașului Ruili au decis să închidă magazinele, cu excepția supermarketurilor, farmaciilor și piețelor agroalimentare. Nimeni nu poate ieși sau intra în localitate. Primăria a anunțat că va acționa hotărât împotriva celor care trec ilegal frontiera. Ministerul chinez al Sănătății a anunțat, marți, despre opt cazuri de COVID-19. În toate este vorba de revenirea cetățenilor de peste hotare. De la izbucnirea pandemiei, autoritățile chineze au raportat mai mult de 85 de mii de contaminări și 4.634 de morți.

La nivel mondial, numărul oamenilor infectați a ajuns la 29,4 milioane. Dintre aceștia, mai mult de 21 de milioane s-au tratat, iar 933 de mii au murit. Aproape o pătrime sau 6,7 milioane din numărul total al contaminărilor îi revine Statelor Unite ale Americii. Autoritățile de la Washington au raportat și 199 de mii de decese. India este pe locul doi, cu 4,9 milioane de infectări și mai mult de 80 de mii de morți. Urmează Brazilia, cu 4,3 milioane de oameni testați pozitiv și 132 de mii de decese.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).