Marcați
Facilități pentru micul business
15.09.2020, 12:38
Micii antreprenori, care își desfășoară activitatea în baza patentei sunt îndemnați să înregistreze întreprinderi individuale sau alte forme de organizare juridică. Ministerul Economiei și Infrastructurii își propune să modifice o serie de legi, pentru a le oferi mai multe facilități, inclusiv moratoriu asupra controalelor fiscale, scutirea de plata impozitului pe venit și diminuarea unor sancțiuni.

Printre măsurile de încurajare a procesului de trecere de la activitatea în baza patentei la întreprinderi individuale, Ministerul Economiei propune dublarea plafonului anual la vânzărilor acestei categorii de agenți economici de la 600 de mii de lei până la 1,2 milioane de lei.

De asemenea, până la sfârșitul anului viitor va fi elaborat un program de stat pentru a-i ajuta pe titularii de patentă din categoriile nevoiașe să treacă la noua formă de organizare juridică. Micii antreprenori vor beneficia de sprijin și în cadrul programelor desfășurate de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii.

Guvernul estimează că, în următorii doi ani, aproximativ 7.000 de titulari de patentă vor înființa întreprinderi individuale, cu condiția de a păstra tipul activității până în 31 decembrie 2022.

La sfârșitul anului trecut, numărul titularilor de patentă de întreprinzător a depășit 14 mii, iar numărul persoanelor fizice înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat cu activitate independentă era de aproximativ 1.600.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).