Marcați
Investiţii germane în industrie
4.09.2020, 16:13
Investiții de cinci milioane de euro în industrie. Încă o fabrică de producere a pieselor auto şi-a început activitatea în municipiul Bălţi, în cadrul zonei economice libere. La prima etapă, au fost angajați 70 de oameni.

Investițiile au fost făcute de compania ”Magnetec Components”, parte a unui concern german. Prezent la ceremonia de deschidere a noii fabrici, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, a menţionat că autorităţile depun eforturi pentru a le crea condiții confortabile investitorilor străini.

Concernul german este specializat în producerea componentelor pentru industria constructoare de mașini şi electrotehnică. Printre clienții săi sunt companii cu renume mondial, inclusiv Siemens, Bosch, Tesla, Volkswagen, Daimler și Ford.

La iniţiativa preşedintelui Igor Dodon, în acest an, în ţară a fost iniţiat un amplu program de reindustrializare. La prima etapă este prevăzută crearea a 16 platforme industriale în raioane. În cadrul acestora vor fi oferite facilităţi pentru companiile locale şi străine, care vor să-şi extindă capacităţile de producere. Guvernul a alocat în acest scop 50 de milioane de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).