Marcați
Un nou vaccin rusesc ANTICOVID-19
3.09.2020, 16:58
Prima etapă de testare a unui nou vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltat de Centrul de Cercetări pentru Virologie și Biotehnologie de Stat al Rusiei ”Vektor” s-a încheiat cu succes. Potrivit jurnaliștilor de la Interfax, care citează ”Rospotrebnadzor”, cei nouă voluntari, pe care a fost testat preparatul, se simt bine și au fost externați. Cercetătorii anunță că vaccinul ar putea fi înregistrat în luna octombrie.

Preparatul dezvoltat de specialiștii Centrului de Cercetări pentru Virologie și Biotehnologie de Stat al Rusiei se află în cea de-a doua fază a studiului clinic. Acesta este cel de-al doilea vaccin împotriva virusului COVID-19 dezvoltat în Rusia. La sfârșitul lunii august, a fost înregistrat preparatul ”Sputnik V”, realizat de Institutul de Cercetări în Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleya”.

La nivel mondial, numărul pacienților contaminați cu noul tip de coronavirus a depășit pragul de 26 de milioane. Mai mult de 18 milioane de pacienți s-au tratat, iar 868 de mii au murit din cauza complicațiilor provocate de virus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).