Marcați
Guvernul a aprobat pachetul de măsuri pentru susținerea agricultorilor, care au avut de suferit de pe urma secetei
3.09.2020, 15:54
Guvernul a aprobat astăzi noi măsuri de susținere a producătorilor agricoli care au avut se suferit din cauza secetei. Executivul a votat un proiect de lege prin care se instituie, până la 31 decembrie 2020, moratoriu asupra controalelor fiscale efectuate la producătorii agricoli.

De asemenea, statul va subvenționa dobânzile la creditele accesate de producătorii agricoli, indiferent de data contractării acestora.

O altă măsură prevede restituirea TVA. Suma pasibilă rambursării va constitui suma cumulativă a impozitului funciar pe terenurile cu destinație agricolă calculat și declarat pentru anul 2020 și a sumei calculate și declarate a impozitelor salariale.

”Pe lângă cele 300 de milioane de lei pe care le-am alocat, în august, pentru agricultori pentru compensarea parțială a pierderilor, astăzi venim cu aceste acțiuni suplimentare care și ele au un cost bugetar”, a declarat premierul Ion Chicu.

Proiectul de lege va fi trimis în Parlament pentru votare în două lecturi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).