Marcați
Au intervenit după nenorocire
29.06.2016, 14:43
S-au trezit abia după ce s-a produs dezastrul. Autoritățile Capitalei au început evacuarea deșeurilor din spațiile ce asigură accesul spre scările de rezervă din blocul de pe adresa Testemițanu 29/2. Asta după ce, vineri, a ars un apartament din acest imobil.

Locatarii blocului cu 21 de etaje sunt nemulțumiți de serviciile prestate de Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ. Deși plătesc lunar pentru deservirea imobilului, oamenii spun că acesta este lăsat în voia sorții, iar de fiecare dată când apelează la serviciile acestei întreprinderi, sunt ignorați.
"Cu vreo cinci ani în urmă în casa asta a mai avut loc un incendiu. Încă atunci au promis că vor face ordine în încăperile care duc spre scările de evacuare, dar așa și a rămas. Din cauza incendiului, care a fost la etajul 10, ei au început să facă curat de la acest etaj", spune o locatară a blocului.

"Cineva de la Întreprinderea Municipală de Gestionare a Fondului Locativ este angajat și primește bani ca să deservească acest bloc, dar nu lucrează nimeni. În general, casa asta este avariată de când au construit-o, dar cine o mai făcut-o să fie casă de locuit? Trebuia să o lase. Nu știu ce va mai fi", susține o altă locatară.

Șeful Direcției Generale Locativ-Comunale, Petru Gontea, a declarat, în data de 21 iunie, că cei mai mulți bani din bugetul întreprinderii sunt investiți pentru întreținerea blocului de pe adresa Testemițanu 29/2, din sectorul Centru al Capitalei. Realitatea arată însă că scările de evacuare nu au fost renovate de 30 de ani și riscă să se prăbușească. Mai mult, Gontea a menționat că oamenii care locuiesc în acest bloc ar trebui să-și gestioneze singuri spațiul locativ, întrucât acolo există o asociație de locatari. Locatarii îl contrazic, însă, pe funcționar și spun că nu există nicio asociație.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).