Marcați
Moldova sporește exportul în Ucraina
29.06.2016, 13:46
Volumul exportului moldovenesc în Ucraina în acest an au crescut brus, pe fundalul diminuării puternice a exportului anul trecut.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în ianuarie-aprilie 2016, comparativ cu perioada similară a anului trecut, Moldova a majorat exportul în Ucraina cu 36,4% - pînă la 15,8 milioane de dolari SUA. Totodată, volumul importului din Ucraina s-a redus cu 1,6% și a însumat 106,3 milioane de dolari.

Volumul schimburilor comerciale dintre Moldova și Ucraina, în primele patru luni ale anului curent, a constituit 122,1 mil. dolari, iar soldul negativ al Moldovei s-a cifrat la 90,5 mil. dolari.

Creșterea semnificativă a exportului moldovenesc în Ucraina este confirmată și de datele oficiale ale Serviciului de Stat de Statistică din Ucraina potrivit cărora, volumul exportului moldovenesc în Ucraina, în ianuarie-aprilie 2016, a crescut cu 34,6% - pînă la 14,7 mil. dolari. Totodată, importul din Ucraina în Moldova s-a redus cu 5,5% - pînă la 136,4 mil. dolari.

Conform acestor date, schimburile comerciale dintre Moldova și Ucraina, în ianuarie-aprilie 2016, au constituit 151,1 mil. dolari, iar soldul negativ al Moldovei în comerțul cu țara vecină a însumat 121,7 mil. dolari.

De menționat că datele statistice ale Moldovei și Ucrainei diferă din cauza că Kievul nu ține cont de statistica comerțului extern a Republicii Autonome Crimeea, a orașului Sevastopol și a zonei în care se desfășoară operațiunea antiteroristă, iar Moldova – de datepe cu privire la regiunea transnistreană.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).