Marcați
Cea mai mică inflaţie din CSI
17.08.2020, 16:40
Republica Moldova a înregistrat, alături de Armenia, cel mai mic ritm de creștere a prețurilor printre țările membre ale Comunității Statelor Independente, arată datele pentru prima jumătate a acestui an, publicate de Comitetul de Statistică al CSI. Potrivit informațiilor oficiale, comparativ cu situația de la începutul anului, țara noastră a raportat în iunie o inflație de sub 1,1 la sută.

Datele Comitetului de Statistică al CSI arată că o inflație de un procent a înregistrat Armenia. După țara noastră, urmează Azerbaidjan, cu o evoluție a prețurilor de 1,5 la sută. În Ucraina, inflația a fost, în iunie, de doi la sută, iar în Federația Rusă - de 2,6 la sută. În clasament urmează Tadjikistan şi Kazahstan, cu 4,3 şi, respectiv, 4,2 la sută. Cea mai mare creștere a indicelui prețurilor de consum a fost înregistrată în Uzbekistan. Este vorba de 4,6 la sută. Media inflației în Comunitatea Statelor Independente a fost, în prima jumătate a acestui an, de 2,9 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).