Marcați
Renato Usatîi, dat la Interpol pentru căutare internațională
11.08.2020, 08:13
Autoritățile de la Moscova au transmis conducerii Interpol materialele privind anunțarea în căutare internațională a primarului de Bălți, Renato Usatîi. Informația a apărut pe mai multe canale de Telegram din Federația Rusă.

Recent, Judecătoria Tver din Moscova a emis mandat de arestare pe numele lui Renato Usatîi. Potrivit presei ruse, liderul formațiunii Partidului Nostru este vizat într-un dosar penal privind organizarea unei grupări criminale.

Conform organelor de anchetă ale MAI-ului rus, Renato Usatîi a fost membru al schemei de spălări de bani în proporții deosebit de mari, cunoscută ca Laundromat.

Usatîi spăla sute de milioane de ruble ale echipei „KUM”. Membrii acestei grupări erau Andrei Krapivin (înlocuit apoi de fiul Aleksei), Boris Ușerovici și Valerii Markelov. Acești coproprietari ai Grupului de Companii 1520, primeau sume gigantice din RJD-ul rus, banii fiind apoi spălați de o grupare criminală din care, pe lângă Usatîi, potrivit anchetatorilor ruși, ar mai face parte și oligarhul Vlad Plahotniuc, dar și Veaceslav Platon. 

În 2012 Usatîi a fost deja interogat pe marginea activității „KUM”, dar atunci dânsul a recunoscut doar faptul deținerii a dublei cetățenii (Rusiei și Moldovei) și a vizei de reședință permanentă la Moscova. Presă rusă scrie că atunci, datorită relațiilor în diferite structuri, Usatîi a reușit să scape de anchetă. 
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).