Marcați
Găgăuzia și-ar putea majora livrările de produse agricole în Rusia
28.06.2016, 09:16
Delegaţia Serviciului federal pentru control veterinar şi fitosanitar (Rosselhoznadzor) va vizita în perioada 27 iunie – 1 iulie Moldova, ca răspuns la solicitarea conducerii Găgăuziei de a permite majorarea volumului livrărilor de produse agricole în Rusia.

O scrisoare cu acest mesaj a fost primită de başcanul autonomiei, Irina Vlah, din partea directorului adjunct al Rosselhoznadzor, Evgheni Nepoklonov.

Anul trecut, după întrevederea Irinei Vlah cu conducerea Rosselhoznadzor, 26 de întreprinderi agricole din Găgăuzia au obţinut permisiunea de a livra fructe şi legume proaspete pe teritoriul Rusiei, o cifră cu mare decît cea a furnizorilor de pe restul teritoriului Moldovei.

Găgăuzia este favorizată şi de un alt serviciu sanitar rus – Rospotrebnadzor, datorită cărui fapt mulţi vinificatori găgăuzi, spre deosebire de cei moldoveni, au dreptul de a livra vinuri în Federația Rusă.

INFOTAG
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).