Marcați
Misterioasele deplasări ale lui Dorin Chirtoacă
27.06.2016, 12:18
Primarul general al Capitalei a lipsit din nou de la ședința operativă a serviciilor municipale. După ce, săptămâna trecută, a plecat la odihnă, Dorin Chirtoacă a plecat din nou din țară. Potrivit viceprimarului Nistor Grozavu, edilul se află într-o deplasare de serviciu la Strasbourg. Totuși, în pofida solicitărilor consilierilor municipali și promisiunilor făcute de Grozavu în acest sens, dispoziția de delegare nu a fost publicată pe site-ul primăriei Chișinău.

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu susține că Dorin Chirtoacă participă la sesiunea de vară a Consiliului Europei privind monitorizarea activității asociațiilor autorităților publice locale.

De cealaltă parte, aleșii locali susțin că pe agenda Consiliului Europei nu figurează un astfel de eveniment. De aceea, i-au cerut lui Grozavu transparență în activitatea primarului, care merge în deplasări în străinătate pe banii statului.

”Grozavu a scris la poliție când am intervenit și am solicitat data trecută informație cu privire la deplasările primarului, asta e adevărat. În mod normal, lucrurile acestea trebuie să fie făcute publice. Pe site-ul Consiliului Europei nu există nicio informație despre vreun eveniment care s-ar organiza astăzi. Cu privire la delegările acestea misterioase ale lui Dorin Chirtoacă, noi chiar insistăm ca toată informația asta să fie publică pe site-ul primăriei”, a menționat președintele fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

De la începutul anului, primarul general a lipsit de la mai multe ședințe operative. În cea mai mare parte, absențele au fost argumentate prin deplasări de serviciu în străinătate. Până acum, nu a fost publicată nicio informație oficială privind deplasările primarului general și banii cheltuiți în acest scop din bugetul municipal.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).