Marcați
Fericire și dezamăgire la BAC
27.06.2016, 10:51
Bucurie şi dezamăgire pentru mii de absolvenți ai liceelor, după afişarea notelor de la examenele de bacalaureat. Dintre cei peste 21 de mii de candidaţi admişi la sesiune, puţin peste jumătate au obținut rezultate pozitive. Totuşi, numărul celor care au luat notă de trecere este mai mare, în comparaţie cu anul trecut. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, anul acesta un singur elev a obţinut zece la toate examenele.

La liceul "Spiru Haret" din Capitală, proaspeţii absolvenţi au venit de dimineaţă, pentru a vedea rezultatele sesiunii. Cei care nu au fost de acord, au depus contestaţii, în speranţa că notele vor creşte, după ce testele vor fi verificate din nou.

Sunt mulţumită, adică m-am aşteptat la aceste rezultate. Am putut să calculez la matematică acasă, deja, după cum am mai vorbit cu colegii îşi dai seama ce notă este. La română se putea şi mai bine, după părerea mea. Am dat la contestare nişte exerciţii de redactare şi la chimie sunt mulţumită", spune una din absolvente.

1.316 candidați au nota medie mai mare sau egală cu 8, față de 1.267, câţi au fost înregistrați anul trecut. Nota medie mai mare sau egală cu 9 au obținut-o 178 de candidați, comparativ cu 149 în 2015.

"Rata de promovare se deosebește mult în funcție de tipul instituției în care și-au făcut studiile candidații. Şi ne bucură foarte mult faptul că rata de promovare pentru promoția anului curent a candidaților din licee a crescut față de anul trecut cu 5,44 puncte procentuale și constituie 76,92%. Astfel în ultimii ani constatăm o tendinţă de îmbunătăţire a rezultatelor examenelor de bacalaureat pentru tinerii care îşi fac studiile în licee", a declarat şeful Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, Anatol Topală.

Candidaţii care nu sunt de acord cu nota obținută, pot depune contestațiile luni şi marţi, până la ora 18:00. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate în data de 6 iulie. Cei care nu au susținut una sau mai multe probe se pot înscrie în sesiunea suplimentară, care va fi organizată în perioada 18-25 iulie 2016.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).