Marcați
Serviciul Vamal și Inspectoratul Fiscal au semnat un memorandum de colaborare
24.06.2016, 11:52
Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu a declarat că, aceste două instituții, în această jumătate de an, au înregistrat performanțe foarte bune.

„Ambele instituții au înregistrat rezultate foarte bune la colectarea taxelor, la combaterea fenomenului de evaziune fiscală și de corupție, ceea ce a adus încasări suplimentare la buget. Cele două instituții au semnat un acord de cooperare, iar prin acesta vor face schimb de experiență, informații astfel încît să putem și mai eficient să combatem fenomenul evaziuni fiscale și a corupției și în general, dar și să diminuăm fenomenul economiei tenebre”, a precizat el.

La rîndul său, șeful IFPS, Sergiu Pușcuță a menționat că, prin acest memorandum se va eficientiza schimbul de informații între cele două autorități, ceea ce este un punct-cheie pentru succesul în administrare vamală și fiscală.

„În baza acestui memorandum ne vom axa pe acele domenii cu risc sporit de evaziune vamală și fiscală. Efectul final, pe care îl așteptăm, este sporirea calității serviciului vamal și fiscal, care vor fi oferi menținerea și dezvoltarea unui mediu economic favorabil pentru acești contribuabili care își onorează onest și cu demnitate obligațiunile atît vamale, cît și fiscale”, a punctat Pușcuță.

Director General SV, Vitalie Vrabie a afirmat că a susținut cu plăcere această inițiativă, reieșind din sarcinile de bază pe care le are SV – de colectare corectă și în integritate a drepturilor de import.

„Sunt absolut convins că, noi vom facilita mai intens agenții economici care sunt corecți și care fac importurile legal, ori noi suntem cei care colectăm drepturile de import direct la frontieră și îl transmite IFSC care urmărește întreg lanțul valoric pînă la comercializare. Este eminent necesar să avem schimb de informație permanent și reciproc”, a mai spus Vrabie.

TRIBUNA
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).