Marcați
Și-a atribuit ilegal 22 milioane lei, iar acum va sta după gratii 14 ani
24.06.2016, 10:15
Administratorul unei firme, recunoscut culpabil de comiterea escrocheriei şi delapidarea averii străine, săvârşite în proporţii deosebit de mari, a fost condamnat 14 ani şi 10 luni de închisoare.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008 – 2013, activînd în calitate de administrator al SRL „Supersonic”, fiind şi fondator unic al respectivei întreprinderii, inculpatul a încheiat cu mai multe persoane contracte de investiţie în construcţia apartamentelor în trei imobile, amplasate în sectoarele Ciocana şi Centru ale capitalei.

Ulterior, deşi cunoştea despre faptul conractării apartamentelor de către persoanele care au achitat în mod integral banii în contul investiţiilor, inculpatul a încheiat 36 de contracte de investiţii duble şi chiar triple pentru apartamentele deja vîndute, primind în mod repetat bani de la alte persoane, sumele fiind însuşite şi folosite în scopuri personale.

De asemenea, procurorii au mai demonstrat că, sub pretextul construcţiei spaţiului locativ pe str.Vasile Alecsandri, dar în lipsa documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, inculpatul a încheiat cu 12 persoane contracte de dobîndire a dreptului de proprietate asupra imobilului şi de investire a capitalului în construcţia apartamentelor.

De notat că, inculpatul încheia contractele în condiţiile în care nu avea documentele de proiect pentru construcţia blocului locativ, autorizaţie de construcţie şi nici certificat de urbanism, iar lotul de teren din strada Alecsandri nu-i aparţinea firmei pe care o administra.

Potrivit estimărilor efectuate de procurori, în total, prin acţiunile sale criminale, inculpatul a dobîndit prin înşelăciune şi abuz de încredere, aproximativ 22 milioane lei, prejudiciind persoanele în proporţii deosebit de mari.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, inculpatul a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate timp de 5 ani şi obigat să achite în beneficiul părţilor vătămate suma integrală a prejudiciului cauzat prin infracţiune.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).