Marcați
Locuitorii din Căpriana le cer deputaților o grădiniță
23.06.2016, 16:25
Zeci de locuitori ai satului Căpriana, raionul Strășeni, au mers la Parlament pentru a le cere aleșilor poporului deschiderea unei grădinițe în localitate. De mai bine de 23 de ani, mamele din Căpriana sunt nevoite să stea acasă cu micuții și nu își pot permite să revină la locul de muncă. Deși în 2013 au fost alocate peste 600 de mii de lei din bugetul de stat, primarul i-a folosit în alte scopuri. De atunci, mamele bat, zilnic, pragul Primăriei, iar lista celor care vor să-și dea copiii la grădiniță crește rapid.

„Am venit la Parlament să ne audă toată lumea, să ne vadă, să cerem ajutorul și să ne deschidă o grădiniță. Noi nu ne putem ieși la lucru, noi nu putem face absolut nimic”, a spus o locuitoare a satului Căpriana.

La rândul său, primarul satului Căpriana a spus că a investit banii alocați din bugetul statului într-un Centru de Educație în incinta școlii din localitate.
„Banii dacă îi băgam în gura lupului, în grădinița asta, nu se mai făcea nimic. Și am încercat să facem un Centru de Educație în blocul școlar. Pentru că se practică în Moldova lucrul ista”, a menționat primarul Tudor Scutaru.

Oamenii spun că redeschiderea grădiniței costă aproximativ 5,5 milioane de lei. Președintele Partidului Socialiștilor le-a promis oamenilor din Căpriana că va face un demers la Parlament privind alocarea, din bugetul pentru anul 2016, a banilor necesari în acest sens.

„Solicitarea asta de surse care vine de la primărie noi o să o înregistrăm în Parlament pentru buget. Bugetul încă nu a fost aprobat, încă, în lectură finală și noi o să încercăm să depistăm”, a declarant Igor Dodon.

Locuitorii satului Căpriana au profitat de ocazie și l-au rugat pe Igor Dodon să-i ajute la rezolvare problemei asigurării cu energie electrică. Ei nu beneficiază de acest serviciu de mai bine de 11 ore în zi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).