Marcați
Încă trei străzi vor fi reparate în Capitală
29.06.2020, 15:04
Autoritățile Capitalei vor moderniza încă trei străzi. Este vorba de 31 august 1989, Alexandr Pușkin și Mitropolit Bănulescu-Bodoni. Primăria elaborează proiectele pentru a lansa licitațiile publice.

Cheltuielile pentru lucrările de reparație a trotuarelor pe străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit Bănulescu-Bodoni și le asumă Guvernul. Este vorba de 100 de milioane de lei. Tot din acești bani va fi modernizată strada Albișoara din sectorul Râșcani. Între timp, reabilitarea străzii 31 august 1989 face parte dintr-un proiect în valoare de 22 de milioane de euro, împrumuturi de la BERD și BEI. Lucrările urmează să înceapă în septembrie, a precizat viceprimarul Victor Chironda.

Autoritățile municipale au inițiat negocieri și cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind elaborarea studiului de fezabilitatate și contractarea unui credit pentru implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public. Deocamdată, suma împrumutului nu a fost stabilită, a specificat viceprimarul Victor Chironda.

Anterior, Consiliul municipal Chișinău a format un grup de lucru pentru elaborarea proiectului privind sistemul de taxare electronică în transportul public.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).