Marcați
Ucraina: Sute de localităţi înghiţite de ape
25.06.2020, 12:46
Vestul Ucrainei este lovit de furia naturii. Ploile nu contenesc de o săptămână în regiunile Ivano-Frankovsk și Cernăuți, încât numărul localităților înghițite de ape crește în fiecare zi. Potrivit autorităților de la Kiev, țara se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimele două decenii. Până acum, aproape 300 de sate și orașe au fost afectate de puhoaie. În unele zone au fost evacuate sute de familii, iar numărul caselor şi gospodăriilor distruse încă nu a fost stabilit. Viiturile şi alunecările de teren au distrus sute de kilometri de drumuri şi poduri.

Presa din Ucraina anunță că mai multe localităţi au rămas izolate, iar sinistraţii pot fi evacuaţi doar cu bărcile. Nivelul apelor în unele curţi a ajuns la aproape doi metri.

"Pe parcursul acestei nopți, nivelul apei s-a ridicat cu aproximativ un metru. Noi vom încerca acum, cu ajutorul vâslei, să vă arătăm adâncimea în această grădină. Domnule Vasile, arătați-ne, vă rog... cum vom măsura acum... Vedeți, practic, de înălțimea unui om, da? Cât, aproximativ? - 1,75 metri..."

Din cauză că mai multe diguri au cedat sub presiunea puhoaielor, locuitorii oraşului Cernăuţi prind pește direct pe străzi.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că autorităţile vor aloca fonduri pentru a ajuta sinistrații, inclusiv prin procurarea locuinţelor, în cazul în care au fost distruse. Pentru lichidarea consecinţelor inundaţiilor au fost mobilizaţi aproape 1.700 de salvatori şi militari şi 500 de autospeciale.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).