Marcați
Părinții cer trotuare amenajate
22.06.2016, 14:48
Zeci de părinți au mers la Primăria Capitalei, împreună cu micuții lor, unde au depus o petiție în adresa lui Dorin Chirtoacă, pretorilor de sector și consilierilor municipali. Autorii petiției le cer autorităților locale reamenajarea trotuarelor și eliberarea zonei pietonale de mașinile parcate neregulamentar. Campania de colectare a semnăturilor a început în luna martie a acestui an și a întrunit peste 2000 de oameni.

Părinții au cerut de la autoritățile locale informații privind bugetul alocat în 2015 și 2016 pentru reabilitarea trotuarelor. Ei s-au interesat și de porțiunile care au fost și urmează să fie renovate.

După aproximativ patru luni de colectare a semnăturilor, mai mulți părinții și-au dat întâlnire în fața Muzeului Național de Istorie din Chișinău, de unde au pornit în marș spre Primărie, înfruntând mai multe obstacole de pe trotuare. Campaniei i s-a alăturat și un grup de bicicliști, dar și persoane cu nevoi speciale, care se confruntă cu aceeași problemă.

„Am decis că trebuie să ne implicăm, să solicităm autorităților publice locale o atitudine și să ne facem auzite, pentru că ne dorim să ieșim în oraș cu copiii și să avem trotuare accesibile, să avem borduri și să fim în siguranță”, a spus una din participantele la marș.

„Accesibilitatea la infrastructură este pentru mămici care au cărucioare, persoane cu dizabilități, persoane care nu văd. Adică, este un contingent foarte mare de oameni. Este o problemă care ne vizează pe noi toți”, a adăugat altă semnatară a petiției.

„Este un adevărat calvar. Copilul permanent este zdruncinat și plimbarea nu este cea care ar trebui să fie, să provoace plăcere copilului și mamei”, susține o altă mămică cu copil mic.

Inițiativa părinților a fost susținută și de șoferi, care spun că, în lipsa parcărilor, sunt nevoiți să lase mașinile pe trotuare.

Activiștii spun că vor aștepta un răspuns în scris de la autoritățile locale pe parcursul a 30 de zile. În cazul în care nu-l vor primi, vor organiza și alte marșuri de protest.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).