Marcați
Fostul Premier Vlad Filat riscă 19 ani de închisoare
22.06.2016, 15:02
Această pedeapsă a fost cerută instanței de judecată de către procurorul care instrumentează dosarul în care este vizat fostul premier. De asemenea, Adriana Bețișor a cerut confiscarea averii acuzatului, pentru a recupera prejudiciile provocate statului.

Adriana Bețișor a anunțat că a mai cerut aplicarea lui Vlad Filat a unei amenzi de 60 de mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe un termen de 5 ani. De asemenea, în cererea sa figurează sechestrarea bunurilor ce figurează în dosar, pe care care Filat le-ar fi primit în mod ilicit.

"Reieșind din faptul că bunurile obținute ca urmare a remunerației ilicite de către denunțătorul Șor, a fost solicitată confiscarea bunurilor sale, care constituie contravaloarea obiectului remunerației ilicite, a tuturor bunurilor care au fost enumerate în procesul documentării cauzei, față de care a fost aplicat sechestru", a declarant Adriana Bețișor.

La rândul său, avocatul lui Vlad Filat a reiterat că dosarul în care este vizat clientul său este unul politic, iar cererea de pedeapsă a procurorului a fost calificată drept abatere de la codul de procedură penală.

"Ceea ce a cerut astăzi procurorul în instanță este o deviere totală de la bunul simț, mai întâi, a procurorului. Este o abatere gravă de la legislația procesual-penală a Republicii Moldova. Ceea ce s-a întâmplat în acest dosar este un abuz făcut la comandă de anumiți actori implicați în acest dosar politic", a menționat Igor Popa.

Următoarea ședință de judecată în acest dosar va avea loc în data de 27 iunie, în cadrul căreia Filat va avea de spus ultima pledoarie. Ulterior, vor urma deliberările, iar magistrații vor pronunța sentința. Vlad Filat este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).