Marcați
Un nou anitrecord mondial
17.06.2020, 14:42
) Numărul oamenilor care au murit în Statele Unite din cauza coronavirusului este mai mare față de cel al soldaţilor americani căzuţi în Primul Război Mondial. Calculele au fost prezentate de Departamentul Veteranilor de la Washington. Potrivit statisticilor oficiale, doar în ultimele 24 de ore, 740 de cetățeni ai SUA au fost răpuși de virusul COVID-19. Un nou antirecord a înregistrat și Ucraina, unde au fost atestate 758 de cazuri de contaminare și 31 de decese. La nivel mondial, ieri au fost înregistrat cel mai mare număr de pacienți infectați de la începutul pandemiei - 142. 557, cu 400 mai mult față de precedentul antirecord, atestat în 12 iunie.

Numărul total al deceselor provocate de COVID-19 în SUA a depăşit 119 mii. Este cu peste 2.600 mai mult față de numărul soldaţilor americani ucişi în Primul Război Mondial, potrivit Departamentului Veteranilor, notează digi24.ro. De asemenea, este mai mult față de cel al soldaţilor uciși în cele două decenii de conflict în Vietnam. Cel puțin șase state americane au raportat creșterea numărului de contaminări, după o scădere atestată în 23 mai. Potrivit autorităților de la Washington, înrăutățirea situației epidemiologice se explică prin reluarea activității întreprinderilor şi ieşirilor în aer liber din ultimul weekend al lunii mai, când a fost sărbătorită Ziua Memoriei. În aceleași timp, unii oficiali pun creşterea cazurilor de COVID-19 pe seama protestelor provocate de moartea lui George Floyd. De la începutul lunii iunie, SUA înregistrează în fiecare zi aproximativ 20.000 de cazuri noi de coronavirus. În Ucraina, bilanțul îmbolnăvirilor a depășit 33 de mii. Ministrul Sănătății de la Kiev, Maxim Stepanov, a precizat că, marți, au fost înregistrate două antirecorduri - cel mai mare număr de cazuri noi și cel mai mare număr de decese.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).