Marcați
Liderul PSRM propune încercuirea clădirii Guvernului în ziua convocării ședinței
8.02.2016, 16:59
Cetățenii Republicii Moldova trebuie să continuie în următoarele săptămîni presiunile asupra actualei guvernări, dar nu să aștepte expirarea termenului de 30 de zile așa cum a propus Forumul Civic. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

”Noi propunem să organizăm o acțiune de protest miercuri, cînd Guvernul se va convoca în ședință. Ne putem aduna la ora 13.00-14.00, să încercuim clădirea Guvernului și să ne aflăm acolo pînă la ora 19.00, fără ca să intrăm în sediu – eu sunt împotriva acestor scenarii. Iar acțiuni similare trebuie desfășurate cîte una, două în fiecare săptămînă. Asta pentru că dacă nu vom face acest lucru, guvernul se va simți confortabil, iar la expirarea celor 30 de zile nu se va întîmpla nimic”, a declarat liderul PSRM.
Potrivit lui Igor Dodon, socialiștii vor insista și vor propune partenerilor din opoziție să se alăture acțiunilor de protest.
”Dacă ei nu vor accepta, nu exclud faptul că voi chema oamenii să iasă la protest fără drapele de partid și lozinci geopolitice. Însă protestele și presiunile trebuie să continuie”, a conchis liderul PSRM, menționînd că actuala guvernare nu trebuie lăsată să prindă rădăcini.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).