Marcați
Pregătiri pentru parada militară
2.06.2020, 17:04
Militarii ruşi au început pregătirile pentru Parada Victoriei, care se va desfăşura în 24 iunie în Piața Roşie de la Moscova. Antrenamentele se desfăşoară pe poligonul Alabino din apropierea capitalei ruse. Tehnica militară este verificată şi renovată, iar marşurile militarilor vor fi organizate concomitent şi în mai multe oraşe.

Manifestațiile dedicate aniversării a 75-a de la Marea Victorie au fost programate în 24 iunie deoarece în această zi, în 1945, s-a desfăşurat prima paradă militară dedicată Victoriei. Atunci, în Piaţa Roşie de la Moscova au defilat ostaşii care au participat în luptele pentru apărarea capitalei Uniunii Sovietice, a oraşului Leningrad, dar şi participanţii la bătăliile de la Stalingrad, la luptele pentru eliberarea Europei şi de la Berlin.

Potrivit ministrului Apărării, Serghei Șoigu, în 24 iunie vor avea loc parade în 43 de orașe din Rusia. Evenimentul central se va desfășura în Piața Roșie și va dura aproape o oră și jumătate.

Participanții la parada militară de la Moscova vor fi izolați și supuși testelor privind prezența virusului COVID-19 nu mai puțin de trei ori pe săptămână. Toate spațiile în care vor fi cazați militarii, precum și cele în care se va afla tehnica vor fi dezinfectate.

La Parada Victoriei de la Moscova au fost invitate unități militare din 19 state, inclusiv din Republica Moldova. De asemenea, la eveniment va participa președintele țării noastre, Igor Dodon, care a fost invitat de către colegul său Vladimir Putin.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).