Marcați
Proteste violente în SUA
28.05.2020, 16:03
Orașul Minneapolis din Statele Unite ale Americii este cuprins, de două zile consecutiv, de proteste violente. Manifestațiile au fost provocate de uciderea de către un polițist a unui bărbat de culoare. Protestatarii au vandalizat un supermarket și au incendiat un magazin.

Cele două magazine se aflau chiar în preajma secției de poliție, unde erau angajați ofițerii acuzați de uciderea afro-americanului George Floyd. Pentru a-i opri pe manifestanți, polițiștii au folosit gaze lacrimogene. Luni, mai mulți martori ai omorului au postat pe rețele de socializare imagini video cu momentul arestării victimei. Potrivit presei americane, aceasta nu a opus rezistență.

Incidentul nu a fost trecut cu vederea de către cei care se aflau în preajmă. Martorii tragediei i-au cerut ofițerului să ia genunchiul de pe gâtul bărbatului, după ce au observat că acesta nu mai da semne de viață.

La locul reținerii au sosit medicii, care au constatat că bărbatul era mort. Cei patru polițiști, acuzați de omor, au fost demiși. Ei sunt cercetați în libertate.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).