Marcați
La Chișinău va avea loc o reuniune Moldova-UE pentru economie și finanțe
16.06.2016, 16:09
Pe 23 iunie, la Chișinău va avea loc reuniunea Grupului I „Dialog economic, managementul finanțelor publice, statistică, servicii financiare, clauze de control şi antifraudă” al Subcomitetului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru economie, aspecte sociale şi sectoriale.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.

Instituțiile responsabile, inclusiv Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor, au raportat despre gradul de pregătire a autorităților moldovenești pentru această reuniune, în contextul eforturilor de restabilire a încrederii cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare a Republicii Moldova.

De asemenea, au fost examinate rezultatele reuniunii Comitetului mixt Republica Moldova – Uniunea Europeană, instituit în baza Acordului privind spaţiul aerian comun, care a avut loc în perioada 8-9 iunie la Bruxelles. Astfel, a fost analizat raportul prezentat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, precum și de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

De asemenea, la ședința a fost analizată evoluția implementării Foii de parcurs privind agenda de reforme prioritare, fiind trecute în revistă acțiunile realizate, dar și restanțele în implementarea prevederilor documentului în cauză.

Pavel Filip a reamintit că termenul limită de îndeplinire a angajamentelor stipulate în Foaia de parcurs este 31 iulie a.c., iar față de responsabilii care nu vor executa sarcinile trasate vor fi aplicate sancțiuni.

Premierul a mai atenționat instituțiile statului că Foaia de parcurs urmează să se realizeze în paralel cu Planul Național pentru implementarea Acordului de asociere și a cerut instituțiilor abilitate să monitorizeze strict acest proces.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).