Marcați
Un nou avertisment din partea OMS
23.04.2020, 11:33
Un nou avertisment din partea Organizației Mondiale a Sănătății. Directorul general al acestui for internațional, Tedros Adhanom Gebreyesus, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferințe online de la Geneva, că omenirea este departe de a scăpa de noul tip de coronavirus, care a ucis peste 184 de mii de oameni.

"Mai avem de parcurs un drum lung. Acest virus ne va însoţi încă mult timp. Majoritatea țărilor se află încă la primele etape ale epidemiilor, iar unele, care au fost afectate devreme de pandemie, încep să observe o reapariție a cazurilor. Multe dintre epidemiile din Europa de Vest par să fie stabile sau în scădere, dar constatăm tendinţe ascendente îngrijorătoare în Africa, America Centrală şi de Sud şi în Europa de Est. Acest virus rămâne extrem de periculos", a declarat el.

Anterior, Tedros Adhanom Gebreyesus a declarat că ridicarea treptată a restricțiilor nu înseamnă că pandemia de coronavirus este pe sfârșite. El a subliniat că țările trebuie să fie pregătite pentru o revenire în forță a virusului. La nivel mondial, peste 2,6 milioane de oameni au fost testați pozitiv cu noul tip de coronavirus.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).