Marcați
COVID-19, mai letal ca gripa AH1N1
14.04.2020, 14:29
Noul tip de coronavirus este de 10 ori mai letal decât virusul gripal AH1N1, apărut la sfârşitul lunii martie a anului 2009, în Mexic. Declarația a fost făcută, luni, de șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe susținute în regim online de la Geneva. El a făcut apel către toate țările să renunțe, treptat și cu precauție, la măsurile de izolare.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că, în timp ce evoluția pandemiei de COVID-19 este rapidă, revenirea la normalitate va fi mult mai lentă.

"Datele colectate în mai multe ţări ne oferă o imagine mai clară a acestui virus, a comportamentului său, a modului de a-l opri. Ştim că virusul COVID-19 se răspândeşte rapid şi ştim că este mortal: de 10 ori mai mult față de virusul responsabil de pandemia de gripă din 2009", a spus el.

Pentru a opri definitiv transmiterea virusului, este nevoie de un vaccin anticoronavirus, a subliniat șeful OMS.

Tot luni, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunţat, în cadrul unei conferințe, că termenul stării de urgență din țara sa va fi prelungit.

"Trebuie să continuăm eforturile și să respectăm regulile. Cu cât mai prudenți vom fi, cu atât vom salva mai multe vieți. De aceea, restricțiile trebuie să continue până luni, 11 mai. În această perioadă, este singura modalitate de a acționa eficient", a declarat Macron.

Primul caz de COVID-19 a fost depistat în china în 17 noiembrie 2019.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).