Marcați
Îndemnul Patriarhului Kiril
30.03.2020, 14:11
Patriarhul Kiril a făcut un apel către credincioși, de a se abține de la vizitarea bisericilor în timpul epidemiei de coronavirus. Capul bisericii ruse li s-a adresat oamenilor în timpul predicii de duminică de la Catedrala ”Hristos Mântuitorul” şi i-a îndemnat să se roage acasă, pentru a nu se expune riscului infectării cu virusul COVID-19.

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii a menționat că pandemia de coronavirus prezintă un pericol foarte mare pentru întreaga omenire. De aceea, Biserica le recomandă oamenilor să se supună regulilor impuse de autorități.

"Exemplul Mariei din Egipt demonstrează că ne putem salva şi fără a vizita biserica. Doar nu v-am adus un exemplu artificial, ci pe cel de care ne aducem aminte în această săptămână. A lăsat bisericile şi mănăstirile şi a mers în pustiu. Nu avem astăzi pustiu nici la Moscova, nici la Sankt Petersburg, nici în alt loc, însă există un loc ce poate deveni pustiu. Acesta este locuința noastră", a spus el.

Patriarhul Kiril a precizat că enoriașii nu trebuie să le dea ascultare preoților care îi îndeamnă să nu respecte regulile de carantină:"Тocmai astfel trebuie să trăim în aceste momente și nu ascultați predicile venite din partea unor preoți iraționali. Ascultați ce v-a spus patriarhul astăzi nu în numele lui, ci în numele promotorului faptelor eroice ale Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca".

Patriarhul Kiril a reiterat că regimul de carantină nu este un prilej de distracție în sânul naturii, cu muzică și frigăruie, ci de reculegere. Anterior, Comisia pentru Situații Excepționale din țara noastră i-a obligat pe preoți să oficieze slujbe fără prezența enoriașilor. Pentru nerespectarea lor, autoritățile aplică amenzi de la 22.500 de lei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).