Marcați
SUA, cele mai afectate de COVID-19
27.03.2020, 16:05
Statele Unite ale Americii au ajuns, peste noapte, cele mai afectate de virusul COVID-19. Crește rapid numărul pacienților și în Italia, care a depășit pragul de 80 de mii cazuri, aproape de situația din China. Ca urmare, la nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor a depășit jumătate de milion. Numai de la începutul lunii, numărul cazurilor de contaminare a crescut de șase ori, iar cel al deceselor - și mai rapid. Față de de 1 martie, când erau atestate puțin peste 3.000 de morți, astăzi acest indicator a trecut pragul de 24 de mii, ceea ce înseamnă o creștere de opt ori.

În China, acolo unde a apărut virusul COVID-19, epidemia pare să se fi consumat. La polul opus, SUA au înregistrat, peste noapte, aproximativ 16 mii de cazuri noi și au urcat pe primul loc la acest capitol. Italia și Spania par și ele neputincioase în fața urgiei și sunt pe punctul de a-i întrece pe chinezi, după numărul îmbolnăvirilor.

Potrivit datelor prezentate de platforma worldometers.info în 27 martie, ora 15:00, în SUA sunt peste 85 de mii de oameni infectați și puțin peste 1.300 de decese. În China sunt peste 81.300 de pacienți și aproape 3.300 de decese. O creștere mai bruscă se înregistrează în Italia, unde au fost înregistrați peste 80 de mii de oameni infectați și cel mai mare număr de decese - peste 8.200. O creștere accelerată se atestă și în Spania, unde au fost raportate aproape 64 de mii de cazuri. Numărul deceselor a depășit acolo 4.800. În Germania sunt în evidență peste 47 de mii de cazuri de îmbolnăvire și 285 de decese.

De COVID-19 a fost infectat și premierul Marii Britanii, Boris Johnson. ”În ultimele 24 de ore, am dezvoltat simptome ușoare și am fost testat pozitiv pentru coronavirus. Acum, mă autoizolez, dar voi continua să conduc Guvernul, în regim online, în contextul luptei împotriva acestui virus”, a notat premierul pe Twitter. Acum câteva zile, și prințul Charles al Marii Britanii a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit datelor oficiale, Regatul Unit au fost infectate peste 11 mii de persoane și au decedat 578. Cât privește situația epidemiologică în țările din vecinătatea Republicii Moldova, România are un total de aproape 1.300 de infectați și 24 de decese. În Ucraina, datele oficiale arată 226 de cazuri de contaminare și cinci decese.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).