Marcați
Cozi la cimitirele din Italia
19.03.2020, 16:09
Situație dramatică în Italia. Orașul Bergamo nu mai face față numărului mare de victime ale coronavirusului. O parte dintre decedați a fost transportată, miercuri seara, cu ajutorul camioanelor militare spre alte orașe din afara regiunii Lombardia, scrie presa străină. Numărul morţilor din cauza COVID-19 în această ţară ar fi mult mai mare decât cel declarat oficial, spun jurnaliștii. Asta deoarece în azilurile de vârstnici se înregistrează, zilele acestea, o creștere semnificativă a numărului morților, care nu au fost testați la prezența coronavirusului.

Imaginile din Italia demonstrează dimensiunea dramei. 60 de sicrie au fost transportate de militari de la cimitirul local din Bergamo spre alte 11 localități. Dricurile așteaptă la coadă în faţa porţilor închise ale cimitirului Monumental din Bergamo. Oraşul, dar şi regiunea Lombardia din care face parte, sunt cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Camerele mortuare nu mai pot primi toate sicriele, care sunt trimise direct la cimitir. Prin urmare, victimele pandemiei nu pot avea funeraliile obișnuite, care sunt interzise în Italia. Persoana decedată primeşte doar o binecuvântare rapidă.

”Este un ciclu continuu. Am cerut ajutorul firmelor de pompe funebre din alte regiuni. Au venit din Emilia-Romagna, din Trento, pentru a ne ajuta. Avem cu toţii apropiaţi, prieteni, cunoştinţe care sunt bolnavi, spitalizaţi sau chiar pe moarte”, descrie amploarea tragediei primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori.

Potrivit statisticilor, numărul bolnavilor în Italia este de aproape 36.000, iar cel a deceselor se apropie de 3.000. Recent, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a recunoscut că Uniunea Europeană a subestimat pericolului pandemiei cu infecția COVID-19, iar acum se confruntă cu o adevărată criză în domeniul sănătății publice.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).