Marcați
Termoelectrica nu va fi privatizată
10.06.2016, 11:55
SA Termoelectrica va fi inclusă în lista obiectelor care nu vor fi supuse privatizării, în locul SA CET-2, iar din această listă va fi exclusă Compania CET-1.

Acest lucru este prevăzut în proiectul de lege privind introducerea unor completări la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, aprobată de Guvern.

Potrivit vicepremierului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, operarea modificărilor este cauzată de faptul că, anterior, în cadrul reorganizării întreprinderilor din sectorul termoenergetic, CET-2 a obținut activele SA falimentate „Termocom” și a fuzionat cu CET-2 pe calea absorbției ultimei.

În final, SA CET-1 a fost exclusă din Registrul de stat al persoanelor juridice, iar CET-2 și-a schimbat denumirea în Termoelectrica.

Reorganizarea CET-2 și redenumirea în Termoelectrica au fost efectuate în cadrul unei reforme instituționale realizate cu sprijinul Băncii Mondiale.

NOI.md
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).