Marcați
Primele concluzii în cazul prăbușirii elicopterului SMURD: Nu trebuia să zboare
8.06.2016, 08:55
Echipe de specialiști în aparate de zbor, procurori și criminaliști anchetează cauzele prăbușirii elicopterului SMURD în Republica Moldova în care și-au pierdut viața 4 oameni.

Potrivit presei române, aparatul de zbor a primit acceptul să meargă în misiune deși se cunoșteau avertismentele meteo din acea zi. Anchetatorii spun că elicopterul a zburat în condiții meteo inacceptabile, pe ploaie, vizibiliatate extrem de redusă și plafon de nori foarte jos. Aceleași surse afirmă că aparatul de zbor rula cu viteză foarte mare pentru condițiile în care zbura și la o altitudine foarte joasă.

Ultima conversaţie dintre pilot şi turnul de control este acum probă în dosarul procurorilor. La fel şi imaginile filmate de la bordul elicopterului. Ellicopterul a avut o cameră la bord, aşa cum au toate aparatele de zbor SMURD din România.

Camera înregistrează toţi parametrii de zbor, iar anchetatorii trebuie să analizeze ce a filmat înaintea prăbuşirii. Registratorul de bord- o aşa numită cutie neagră a elicopterelor, probele de la faţa locului şi imaginile de la bordul elicopterului SMURD îi conduc pe anchetatori spre o posibilă eroare de pilotaj.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).