Marcați
Peste 300 de oameni au aderat la grupul de iniţiativă privind organizarea unui referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă
8.06.2016, 09:18
Recent, Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a venit cu un apel „către toți chișinăuienii care cred că orașul trebuie salvat”, prin care cheamă oamenii să adere la grupul de iniţiativă privind organizarea unui referendum de demitere a Primarului Dorin Chirtoacă.

Solicitat de TRIBUNA, Preşedintele organizaţiei teritoriale Chişinău a PPEM, Ruslan Codreanu, consilier municipal, a declarat că inițiativa este la etapa de discuție cu cetățenii.

„În fiecare week-end mergem inclusiv în suburbii pentru a vedea situația cu investițiile în localități, investiții care se fac prin direcțiile Primăriei Chișinău, dar care nu dau rezultatul dorit. Ce-am văzut pînă acum, e dezastru – banii noștri sînt cheltuiți netransparent, în interesul unor grupuri de hoți, și nu pentru oameni. În paralel, am lansat „Manifestul Chișinăuianului”, care se adresează fiecăruia și tuturor. Astfel, pentru moment pregătim lista oamenilor activi care ar putea face parte din grupul de inițiativa de colectare a semnăturilor pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă”, a precizat el.

Totodată, Ruslan Codreanu a menționat că, în doar 6 zile de la lansarea „Manifestului Chișinăuianului”, s-au înscris în grupul de inițiativă peste 300 persoane.

„Pentru noi este îmbucurător acest fapt, deoarece dorim ca grupul de inițiativa să fie constituit din cetățeni activi ai acestui oraș, cetățeni care sînt conștienți de ineficiența administrației publice locale. Ne-am adresat tuturor, indiferent de vîrstă, ocupație, sex, etnie, și credem că, doar împreună, prin acțiune, și nu în fața tv, vom putea salva orașul de incompetență și nepăsare”, a punctat Codreanu.

Întrebat de ce PPEM nu a semnat proiectul de decizie al CMC pe care l-a propus PSRM şi care iniţiază demiterea Primarului General al mun. Chișinău, consilierul municipal a afirmat că nu a văzut nici o decizie. „Cu atît mai mult, o astfel de decizie, la ziua de azi, nu are decît o conotație de populism, întrucît, conform Codului Electoral, CMC poate fi convocat pentru a vota o astfel de decizie cel devreme pe 15 septembrie”, a explicat consilierul.

În același context, întrebat dacă PPEM ar accepta un eventual ajutor al PSRM în procesul colectării semnăturilor, Ruslan Codreanu a spus că e ferm convinși că Primarul General a învins în lupta electorală exclusiv datorită șantajului geopolitic.

„Pentru interesul cetățeanului, pentru viitorul acestui oraș, vrem să excludem din start orice manipulare și șantaj geopolitic. Este incorect să vrei să dezvolți municipiul, să ai drumuri, trotuare, spații verzi, administrație transparentă și să vorbești din vîrful Kremlinului sau din Casa Poporului. Trebuie să predomine interesul locuitorilor și vom insista anume pe problemele și soluțiile propuse de cetățeni”, a conchis Ruslan Codreanu.

TRIBUNA
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).