Marcați
Produsele din carne cu adaos de aditivi alimentari, interzise OFICIAL în școli și grădinițe
7.06.2016, 18:36
Mezelurile și alte produse din carne procesată, care conțin aditivi alimentari, sunt oficial interzise în școli și grădinițe.

Un ordin emis de Ministerul Sănătăţii a fost publicat în Monitorul Oficial. Astfel, documentul prevede excluderea totală a acestor alimente din meniurile copiilor şi înlocuirea lor cu carne de calitate superioară, de categoria I.

În acest context, specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și cei din mun. Chișinău vor monitoriza respectarea dispoziției prezentului ordin și vor stabili/sancționa instituţiile care le ignoră.

Totodată, până la sfârşitul lui iunie, Ministerul Sănătăţii va aproba noile meniuri pentru copiii din instituţiile învăţământ preşcolar şi şcolar. Acestea vor conţine mai multe fructe de sezon, un spectru mai larg de legume, mâncare bogată în proteine şi exclud categoric bucatele prăjite.

De menționat, că decizia de a interzice consumul de carne cu adaos de aditivi alimentari în şcoli şi grădiniţe fost luată după ce mai mulţi părinţi au venit cu sesizări la Ministerul Sănătăţii.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).