Marcați
Drumuri mai bune în sate
12.02.2020, 18:01
Echipe formate din reprezentanți ai Ministerului Economiei și cei ai Administrației de Stat a Drumurilor vor vizita, de săptămâna viitoare, localitățile rurale, pentru a stabili, împreună cu autorităţile locale, porțiunile de drum ce vor fi reparate pe parcursul acestui an. Un criteriu de bază în procesul de selectare va fi asigurarea legăturii cu principalele instituții publice, precum școala, grădinţia, punctul medical sau oficiul poştal. Anunțul a fost făcut pentru NTV Moldova de către ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Autoritățile au decis ca cea mai mare parte a materialelor de construcție, care vor fi utilizate în procesul de reparație a drumurilor, să fie de producție autohtonă. Vor fi importate doar materialele ce nu sunt pe piața locală. Fabricile de producere a asfaltului sunt pregătite de acest proiect şi au capacitatea de a acoperi cererea drumarilor, a precizat ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

În luna martie, vor fi elaborate caietele de sarcini și lansate licitațiile pentru desemnarea companiilor care vor repara drumurile locale, iar întreprinderea de stat ”Calea Ferată din Moldova” este pregătită să transporte materialele de construcție, a mai spus ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

"Fiecare companie decide și sursa de proveniență a materiei prime, și metoda de transportare - să fie prin camioane pe drumuri auto sau pe calea ferată. Este responsabilitatea contractorului. Noi știm că, anii precedenți, a fost o solicitare foarte mare pentru ca materialele să fie transportate pe calea ferată. Salutăm acest lucru, deoarece nu dorim ca, pentru reconstrucția unei porțiuni de drum, să distrugem trei porțiuni", a precizat el.

Anterior președintele Igor Dodon a anunațat că reconstrucția drumurilor de importanță națională şi locală este una dintre prioritățile guvernării pentru acest an. Lucrările vor fi finanțate atât din bugetul de stat, cât şi din surse externe.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).