Marcați
Servicii publice transparente
12.02.2020, 17:44
Serviciile prestate de subdiviziunile Primăriei Capitalei vor deveni mai transparente. Un memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat astăzi de către primarul general Ion Ceban și președintele Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale şi al Comunicațiilor, Veaceslav Cunev. Documentul prevede dezvoltarea sistemului de servicii publice digitale.

Memorandumul prevede implementarea serviciilor digitale în domenii precum educația, sănătate, cultură, turism, inginerie și urbanism. Asta va permite creșterea nivelului de performanță și reducerea cheltuielilor, a declarat primarul general Ion Ceban.

Reprezentanții Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale şi al Comunicațiilor au menționat că firmele din acest sector vor contribui la elaborarea conceptului ”Smart city” pentru Chișinău.

La prima etapă, autoritățile își propun să dezvolte platforma ”euchisinau.md”, prin care cetățenii vor putea semnala problemele din oraș. Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale şi al Comunicațiilor întrunește peste 55 de firme, dintre care o treime au fost incluse în memorandumul semnat cu Primăria Capitalei.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).