Marcați
Mai multe servicii medicale gratuite
11.02.2020, 21:22
Diagnosticarea gratuită a bolilor cu aplicarea echipamentului modern. Măsura face parte din completările la Programul Unic de Asigurări Medicale Obligatorii. De asemenea, amendamentele prevăd majorarea numărului serviciilor moderne, care vor fi prestate gratuit. Medicii spun că o astfel de abordare va permite depistarea și tratarea la timp a maladiilor.

Potrivit noilor prevederi, vârstnicii vor beneficia, anual, de un examen medical complex, dar şi de kinetoterapie şi fizioterapie. O altă modificare importantă se referă la pacienții care nu se pot deplasa la medic. Schimbarea este orientată, în special, spre persoanele vârstnice, care au nevoie de control medical permanent, spune managerul Centrului Medicilor de Familie numărul cinci din Chişinău, Lina Baranov.

Amendamentele la Programul Unic de Asigurări Obligatorii de Asistență Medicală presupune şi implementarea tehnicilor moderne de examinare, ceea ce va permite stabilirea unui diagnostic exact, mai ales în cazul afecțiunilor complicate, a mai spus managerul Centrului Medicilor de Familie numărul cinci din Chişinău, Lina Baranov.

În lista serviciilor medicale gratuite au mai fost incluse consultații la oncolog şi hepatolog. Omenii spun că extinderea serviciilor medicale gratuite le va asigura un un tratament mai calitativ, fără a le afecta bugetul familiei.

În total, lista serviciilor medicale gratuite a fost completată cu 70 de proceduri noi, iar numărul lor a ajuns la 290.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).