Marcați
Ministerul Sănătății a inițiat un sondaj demografic de amploare
11.02.2020, 21:12
Ministerul Sănătății a inițiat un sondaj demografic de amploare, cu genericul ”Generații și gen”. Rezultatele cercetării vor permite o mai bună înțelegere a nevoilor cetățenilor și elaborarea unor politici sociale care să corespundă acestora. Studiul se va axa pe schimbările demografice și pe aspecte de sănătate. Sondajul se va desfășura în perioada ianuarie-iunie și va cuprinde aproximativ 20.000 de oameni din 153 de localități.

Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu, a declarat că studiul ”Generații și gen” va fi realizat o dată în trei ani, pentru a monitoriza evoluțiile demografice, iar participanți vor fi persoanele cu vârsta între 15 și 79 de ani de pe malul drept al Nistrului.

Studiul ”Generație și gen” a fost realizat până acum în 24 de țări. Reprezentanta Fondului ONU pentru Populație, Nigina Abaszada, a declarat că rezultatele obținute le vor permite autorităților să înțeleagă mai bine problemele sociale.

În colectarea datelor vor fi implicați peste 1.000 de operatori, a menționat directorul companiei de cercetări de marketing și cercetări sociale ”Magenta Consulting”, Dumitru Slonovschi.

Unul dintre operatorii care vor colecta date în sudul Moldovei, Tatiana Grama, a declarat că, timp de o săptămână, a întocmit 12 chestionare și că oamenii sunt receptivi.

Cheltuielile pentru studiul ”Generații și gen” se ridică la 280 de mii de dolari. Din această sumă, 197 de mii de dolari sunt oferiți de Guvern, iar 83 de mii - de către Fondul Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Parteneriatului din India.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).