Marcați
Un nou centru 112 în Capitală
11.02.2020, 20:55
Al doilea sediu al Centrului de preluare a apelurilor serviciului unic 112 a fost inaugurat în Capitală. La eveniment a participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi. El a menționat că edificiul în care este amplasat centrul este dotat cu tehnologii de ultimă generație.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, noua subdiviziune a Serviciului 112 va asigura o calitate mai înaltă a serviciilor de preluare a apelurilor de urgență.

Șefa Direcției Preluarea Apelurilor de Urgență din cadrul Serviciului 112, Carolina Sclifos, ne-a declarat că 50 la sută dintre apelurile recepționate provin din municipiul Chișinău.

Și operatorii sunt încântați de condițiile de muncă din noul sediu.

La cele două centre de preluare a apelurilor Serviciului unic 112 din Chișinău sunt angajați 82 de operatori, care lucrează în trei ture. Anul trecut, ei au recepționat peste 3,2 milioane de apeluri, dintre care aproape 60 la sută au fost alarme false. Dintre cazurile reale, în 75 la sută a fost nevoie de intervenția ambulanțelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).