Marcați
Oportunități pentru export
10.02.2020, 18:50
Noi posibilităţi pentru exporturi. Laboratorul Centului Republican de Diagnostic Veterinar a fost acreditat în conformitate cu standardele internaționale, ceea ce îi va permite eliberarea certificatelor pentru exportul cărnii de pui şi ouălor inclusiv pe piaţa Uniunii Europene. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a vizitat astăzi instituţia.

Laboratorul a fost certificat pentru efectuarea a șase teste noi. Două vizează inofensivitatea produselor alimentare, iar patru - sănătatea animalelor.

Șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor a menționat că acreditarea noilor metode de testare le va permite fermierilor să majoreze volumul exporturilor.

Datele Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor arată că volumul ouălor produse în țara noastră depășește cu 10 la sută consumul intern, ceea ce creează premise pentru export. Cât privește carnea de pasăre, producția internă acoperă consumul intern doar în proporție de 90 la sută. Țara noastră exportă carne de pasăre doar în țările arabe.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).