Marcați
Procurorii au finalizat cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, epava urmează să fie predată autorităţilor române
6.06.2016, 16:59
Procurorii români au finalizat cercetarea la fața locului în cazul elicopterului SMURD prăbușit în Republica Moldova, iar la anchetă au participat și experți ai companiei Eurocopter din Germania.

Potrivit procurorilor, epava elicopterului a fost ridicată de la faţa locului şi transportată la Chişinău într-un hangar aparţinând Departamentului pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, urmând a fi predată autorităţilor române împreună cu celelalte obiecte ridicate cu ocazia cercetărilor după finalizarea procedurii de preluare a cercetării de către autorităţile române.

De asemenea, în cauză s-a dispus efectuarea de către Institutul Național de Criminalistică al Poliției Române a unei expertize genetice judiciare cu privire la probele biologice ridicate cu ocazia cercetării la fața locului.

Ancheta în cazul elicopterului SMURD prăbuşit joi în pădurea de la marginea satului Haragîş ar putea dura cel puţin trei luni, a anunţat, duminică, şeful Comisiei de anchetă din Republica Moldova, Veaceslav Frunză.

Frunză a mai declarat că aparatul de zbor a fost alimentat pe Aeroportul Chişinău, iar combustibil din acelaşi rezervor a ajuns şi la alte aeronave în ziua respectivă, la care nu au fost probleme.

Elicopterul SMURD s-a prăbuşit joi, în apropierea satului Haragîş din raionul Cantemir. Toţi cei patru membri ai echipajului şi-au pierdut viaţa.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).