Marcați
Foto: ipn.md
Veteranii războiului de pe Nistru şi refugiaţii transnistreni amenință cu proteste
6.06.2016, 14:57
Refugiații transnistreni și veteranii războiului de pe Nistru anunță că vor ieși la proteste, începînd cu 8 iunie curent, pentru a-și revendica drepturile.

Reprezentanţii Mişcării Refugiaţilor Transnistreni spun că nimic nu s-a schimbat după promisiunile făcute de premierul Pavel Filip, iar în tot acest timp guvernarea doar a simulat că le rezolvă problemele cu care se confruntă, în special cea ce ține de locuințe.

Astfel, activiștii s-au arătat nemulțumiți de faptul că pentru privatizarea locuințelor primite de la Primărie trebuie să achite sume de bani exagerate, pe care nu le posedă.

”Au promis că vor rezolva problemele locuinţelor refugiaţilor transnistreni, problema pensiilor mizere şi multe alte probleme. În toată această perioadă însă doar au mimat că soluţionează problemele. Am făcut concluzia că ei vor să scape de proteste. Separatiştii ne-au nimicit fizic, iar guvernanţii ne distrug moral”, a declarat preşedintele Mişcării Refugiaţilor Transnistreni, Anatolie Bîzgu.

Refugiații transnistreni afirmă că au depus o plîngere la Procuratura Generală, prin care au cerut intentarea unui dosar penal pe numele primarului general și al unor funcționari ai Primăriei, care refuză să execute decizia Curții Supreme de Justiție din 2013. Prin acea hotărîre a fost anulată decizia CMC care interzicea privatizarea apartamentelor.

Veteranii războiului de pe Nistru şi refugiaţii transnistreni spun că vor ieşi la proteste paşnice pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de promisiunile neîndeplinite ale Guvernului Filip.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).