Marcați
Mai mulţi bani pentru zootehnie şi irigare
3.02.2020, 20:20
Autoritățile vor să majoreze sprijinul financiar pentru dezvoltarea sectorului zootehnic și sistemelor de irigare. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului pregătește în acest sens o serie de proiecte de modificare a actelor normative. Bugetul Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură pentru acest an este de un miliard de lei.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a declarat că dezvoltarea sistemelor de irigare este o prioritate, în condițiile în care sectorul agricol suferă tot mai des de perioade secetoase.

O altă prioritate este dezvoltarea sectorului zootehnic, în contextul deficitului de produse locale de origine animală.

"Prin această măsură dorim foarte mult ca să stimulăm crearea fermelor mici, mijlocii dar care să fie autorizate veterinar. Noi am avut maimulte discuții cu producătorii din sectorul zootehnic și pentru a spori calitatea laptelui, pentru a putea face stimulări în sectorul zootehnic", a spus Ion Perju.

Din acest an a fost simplificată procedura de solicitare a subvențiilor.

Vadim Curmei, director AIPA:"Începând cu luna februarie potențialii beneficiari vor avea posibilitatea să depună dosarele și online. Astfel vom încerca cât mai posibil în susținerea și simplificarea depunerii dosarului".

Ministerul Agriculturii a mai anunţat că o atenţie deosebită va fi acordată tinerilor care vor să devină fermieri, dar şi femeilor care vor să lanseze afaceri în domeniu. Pentru asta, sunt prevăzute subvenții de 50 de milioane de lei. În acest an, statul va mai oferi, în premieră, aproape 150 de milioane de lei pentru proiecte de dezvoltare rurală, prezentate de primării.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).