Marcați
Investiții masive în drumuri
31.01.2020, 19:42
Drumul naţional M1, care face legătura între municipiul Chișinău şi punctul de trecere Leuşeni, va fi renovat. Lucrările vor fi realizate de concernul belarus ”Belavtodor”, iar finanțarea va veni din partea guvernelor de la Minsk şi Chișinău. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Anatol Usatîi.

Pentru a da startul proiectului, urmează să fie semnat un acord interguvernamental.

"Este o chestiune de negocieri bilaterale, deoarece partea belarusă vine şi cu finanțări. Adică este un acord interguvernamental, care urmează să fie ratificat, obligatoriu, de Parlamentul Republicii Moldova", a spus Anatol Usatîi.

Concernul ”Belavtodor” este specializat în construcţia drumurilor, podurilor, dar şi altor obiective de infrastructură rutieră. Printre proiectele realizate de ea se numără a doua centură a oraşului Minsk, dar şi traseul ce face legătura între Minsk, Grodno şi hotarul cu Polonia. De asemenea, concernul a construit podurile peste Nipru şi Dvina de Vest.

"Suntem acum în negocieri pentru reabilitarea drumului M1. Este vorba de porţiunea de la Chişinău până la Leuşeni.- Este o direcţie importantă.- Nu doar. Acest drum este din beton, peste care este aşternut un strat de asfalt. Anual, sunt necesare lucrări. Nu este cea mai bună soluţie tehnică. La noi, din păcate, nu au rămas companii locale, care să aibă experiență serioasă de construcție a drumurilor din beton și, cum aţi menţionat şi dumneavoastră, în funcţie de limbă, de standardele GOST, SNIP, în baza cărora au fost contruite aceste drumuri, noi suntem destul de apropiaţi".

Părțile mai discută detaliile tehnice ale proiectului. Partea belarusă a primit deja condițiile preliminare pentru contractarea creditului. Conform scenariului optimist, lucrările ar trebui să înceapă la mijlocul acestui an. Mai multe detali despre proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere aflați la o nouă ediție a emisiunii ”Mehanism deistvia” de la NTV Moldova, care va fi difuzată sâmbătă, de la ora 18:00.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).