Marcați
S-au ieftinit benzina și motorina
31.01.2020, 19:29
Mai multe benzinării din țară au ieftinit, astăzi, carburanții. În cazul benzinei și motorinei este vorba de o ieftinire cu 25 de bani pentru un litru, în timp ce gazul lichefiat costă cu 15 bani mai puțin.

După ieftinire, benzina Standard-95 costă 18 lei și 77 de bani, iar motorina - 16 lei 70 de bani. Gazul lichefiat poate fi procurat cu 10 lei și 87 de bani. Reducerea prețului pentru combustibil este o consecință a ieftinirii petrolului la bursele internaționale. Vestea i-a bucurat pe șoferi.

La începutul acestei săptămâni, președintele țării, Igor Dodon, le-a dat un ultimatul petroliștilor. El a subliniat că, în cazul în care prețurile pentru carburanți nu vor corespunde fluctuațiilor de pe piața internațională, autoritățile ar putea reveni la mecanismul de plafonare de către ANRE a prețurilor.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a renunțat la stabilirea prețurilor maxime pentru carburanți în august 2018.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).