Marcați
Platformă online pentru vinificatori
31.01.2020, 16:53
40 de companii vinicole din Republica Moldova își vor promova produsele prin intermediul unei platforme online. Aceasta va întruni peste 114 firme din țările bazinului Mării Negre. Primele 10 acorduri în acest sens au fost semnate astăzi, la Chișinău, urmând ca până în 2021 să fie încheiate și celelalte.

Printre semnatarele acordurilor de înființare a platformei online WINET sunt companii din țara noastră, Bulgaria și România.

Cristina Frolov, participantă:"Ne-a uimit și ne-a surprins frumos faptul că Agenția de Investiții a făcut, în premieră, un astfel de proiect și, da, probabil, așa se va face promovarea vinurilor pe viitor, folosind astfel de platforme, de aplicații și de abordări. Sunt trei țări care participă, producători din trei țări, ceea ce ne bucură foarte mult, pentru că se va promova o regiune, nu doar o țară".

Viorel Garaz, participant:"Este o platformă oportună pentru vinăriile din Republica Moldova, cele din România și Bulgaria, care fac parte din acest proiect, de a-și diversifica un pic canalele de vânzare și de promovare a vinurilor sale, cât și de atragere a turiștilor. Platforma respectivă este un prim pas spre digitalizarea canalelor noastre distribuție".

Procesul de aderare la noua platformă se va încheia la data de 5 aprilie 2021.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin, a declarat că noul proiect va favoriza dezvoltarea industriei vinicole.

"Această ramură este o prioritate pentru economia Republicii Moldova și rămâne prioritate de dezvoltare și pentru Ministerul Economiei și Infrastructurii. Ne punem mari speranțe să putem dezvolta, cu ajutorul politicilor elaborate, dar și susținerea acestui sector pentru a crește și a dezvolta această ramură", a precizat Iuliana Drăgălin.

Proiectul este implementat de Agenția de Investiții din Republica Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).