Marcați
Investiţii majore în dezvoltarea regională
31.01.2020, 13:32
Reparația drumurilor locale, construcția şi reabilitarea sistemelor de apă şi canalizare, dezvoltarea infrastructurii turismului şi sprijinul pentru afaceri. Acestea sunt principalele domenii care vor beneficia de finanțare, pe parcursul acestui an, din Fondul pentru Dezvoltare Regională. Bugetul total este de 220 de milioane de lei şi este gestionat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Finanțările pentru dezvoltarea regională au loc în baza documentelor prezentate de autoritățile locale. În total, pe parcursul acestui an ar putea beneficia de sprijin 24 de proiecte, inclusiv de dezvoltare a infrastructurii, eficiență energetică şi managementul deşeurilor, a precizat secretarul de stat la Ministerului Agriculturi, Dorin Andros.

Autoritățile vor acorda o atenție deosebită dezvoltării potențialului turistic în regiuni, inclusiv prin restabilirea monumentelor de arhitectură şi prin stimularea afacerilor în domeniu.

Antreprenorii din sectorul turistic spun că investițiile în regiuni sunt absolut necesare, pentru a spori atractivitatea turistică a localităţilor rurale.

Locuitorii satelor din regiunea turistică Orheiul Vechi spun că investițiile statului în dezvoltarea sectorului sunt bine-venite, fiindcă permit crearea locurilor de muncă.

La inițiativa președintelui Igor Dodon, în acest an vor fi implementare ample programe de construcție şi reconstrucţie a drumurilor, inclusiv locale, de reabilitare şi construcție a sistemelor de alimentare cu apă. De asemenea, va fi reabilitat iluminatul stradal, dar şi va fi continuat programul de gazificare a satelor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).