Marcați
Peste 500 de comuniști părăsesc formațiunea și aderă la PSRM
8.02.2016, 15:11
Peste 500 de comuniști din Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Ialoveni, Călărași, Strășeni, Ungheni, Fălești, Glodeni, Drochia părăsesc formațiunea și aderă la Partidul Socialiștilor.

Comuniștii din teritoriu s-au arătat nemulțumiți față de deciziile și politica promovată de conducerea partidului. Aceștia spun că astăzi PCRM nu există ca o forță de opoziție organizată și unită, capabilă să lupte pentru putere și să respecte promisiunile făcute față alegători. În acest context, reprezentanții formațiunii au anunțat că părăsesc partidul.

”Cu regret, conducerea Partidului Comuniştilor în frunte cu Vladimir Voronin n-a făcut faţă aşteptărilor noastre. Politica distructivă a conducerii partidului, demarată în 2014, a condus la fisurarea rîndurilor membrilor partidului şi la predarea acestuia ”în arendă” oligarhului Vladimir Plahotniuc. În organele de conducere a Partidului Comuniştilor, pe primele poziţii au ajuns persoane lipsite de scrupule şi principii, care au trădat partidul cu prima ocazie”, au declarat aceștia.

Totodată, potrivit comuniștilor din teritoriu, în prezent PCRM nu mai este un partid de opoziție.

”Actualmente, în opoziţie în Republica Moldova, există doar o singură forţă influentă de stînga - Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. Anume, acest partid este adevăratul moştenitor al celor mai bune realizări ale Partidului Comunist de pînă în 2014 - lucru demonstrat inclusiv de liderul de partid, Igor Dodon şi fracţiunea PSRM în Parlamentul Republicii Moldova. Noi considerăm, că numai Partidul Socialiştilor poate consolida opoziţia de stînga, poate salva Republica Moldova de unionişti, poate revigora economia, poate elibera statul de demnitarii corupţi şi poate să-i pedepsească pe toţi cei implicaţi în furtul miliardului, cu întoarcerea banilor înapoi. Reeşind din cele expuse, declarăm retragerea din rîndul membrilor Partidului Comuniştilor din Moldova şi aderarea la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”, se menționează în declarația foștilor comuniști.

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon spune că din PCRM a rămas numai denumirea și liderul, și asta, deoarece a renunțat la lupta împotriva oligarhiei și a trădat promisiunile electorale.

„Acești oameni care au venit astăzi de la PCRM la PSRM își păstrează viziunile ideologice și sunt fideli cauzei pentru care s-au implicat în politică. Ei au aderat la socialiști, pentru că împărtășim aceleași poziții politice. Pasul lor a fost impus de trădările conducerii PCRM. Din păcate pentru alte sute de mii de foști susținători ai PCRM, acel partid a renunțat la lupta împotriva oligarhiei și a trădat promisiunile electorale. Din PCRM a rămas numai denumirea și liderul. A rămas forma. Iar conținutul e total diferit de ce a fost în 2001. Toată lumea înțelege astăzi acest fapt. Noi suntem deschiși către toți cei care doresc să adere la Partidul Socialiștilor. Vă promitem că vom rămîne consecvenți în plan politic și ideologic. Noi nu vom repeta greșelile comuniștilor și ne vom strădui să fim mult mai eficienți atunci cînd vom prelua guvernarea. Și o vom prelua la alegerile parlamentare care vin”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.
menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).