Marcați
Dodon: Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice
31.01.2020, 12:01
Statul trebuie să mențină în proprietate activele strategice. Aceasta este poziția președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, legată de privatizările celor mai importante instituții cu capital majoritar de stat.

Liderul de la Chișinău a declarat, în cadrul emisiunii de astăzi ”Președintele răspunde”, că așa întreprinderi precum Calea Ferată, Moldotelecom, Rețelele Energetice trebuie să rămână în proprietate statului.

”Tot ce este strategic, chiar în condițiile unei economii de piață, trebuie să fie proprietatea statului”, a declarat Dodon.

Președintele susține că în domeniile unde activează oamenii de afaceri nu trebuie să intervină statul. Igor Dodon a dat exemplul comapaniei ”Metalferos”, pe care Guvernul a anunțat că o va scoate la privatizare. Potrivit șefului statului, în cazul ”Metalferos” trebuie să fie un concurs transparent cu licitație cu strigare.

Recent premierul Ion Chicu a solicitat suportul partenerilor de dezvoltare pentru a organiza transparent și eficient privatizarea companiei Metalferos, fost monopolist pe piața fierului uzat.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).