Marcați
Şansă pentru dezvoltarea pomiculturii
30.01.2020, 19:31
Agricultorii au primit cu entuziasm noutatea privind extinderea posibilităților de export pe piața Federației Ruse. Ei spun că acest lucru le va permite să investească mai mult în dezvoltarea afacerilor, dar şi să creze locuri de muncă pentru oamenii din sate.

Fermierul Ion Mâţă din satul Albineţul Vechi, raionul Făleşti, administrează o livadă de 33 de hectare. Pentru el, piaţa rusă este esențială, deoarece poate să-i asigure venituri importane şi stabile. În cazul în care autorităţile vor dezvolta bunele relații cu Federația Rusă, fermierul planifică să extindă suprafața livezilor.

Oamenii care lucrează în gospodăria agricolă a lui Ion Mâță spun că urmăresc atent eforturile guvernării pentru redeschiderea integrală e pieței ruse pentru produsele moldoveneşti. Ei consideră că un comerț liber cu Rusia le va asigura un loc de muncă stabil şi bine plătit în localitate.

Vestea adusă de președintele țării Igor Dodon, le dă speranţe şi agricultorilor din autonomia găgăuză.

Federația Rusă este o piață tradițională pentru produsele agroalimentare moldoveneşti şi principala destinaţie pentru exportul de fructe şi legume.

NTV Moldova

Actualitate

menu
www.ntv.md © 2016-2021 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).